maanantai 5. marraskuuta 2012

Sirkustietoutta ja sirkusarkea

Sirkuksen Tiedotuskeskus
Suomalaisen sirkuksen epäilemättä monipuolisin tietolähde ammattilaisille, amatööreille ja aieheesta kiinnostuneelle yleisölle on Sirkuksen Tiedotuskeskuksen www-kokonaisuus, Sirkusinfo. Sirkusinfo kertoo suomalaisen sirkuksen historiasta, nykysirkuksen muodoista, sirkuskoulutuksesta, ammattisirkuksista ja sirkuslaisista. Esityskalenteriin kirjataan sirkusinfon tietoon tulleet sirkusesitykset, Sirkka -tietokannasta voi hakea tarkempaa tietoa suomalaisesta sirkustaiteesta & sen tekijöistä ja esiintyvät taiteilijat voivat syöttää tietokantaan omat tietonsa.

Ammattilaisosiossa kerrotaan mm. haettavina olevista apurahoista ja muista sirkuksen tukimuodoista, kursseista, kansainvälistymismahdollisuuksista sekä ammattiliitoista, joihin taide- ja kulttuurialojen toimijat voivat liittyä. Sirkuksen Tiedotuskeskus julkaisee Sirkusinfossa myös suomalaisen sirkuksen tilastot.

Turun Tähti hopeaa 2006: taikuri Mikael Mikkonen & kiinalaiset renkaat


Sirkusteltta -blogi
Tamperelainen Kari Nieminen on kuvannut sirkuslaisia 1970-luvulta ja vuonna 2011 hän aloitti kertomaan harrastuksestaan Sirkusteltta -blogissa. Yli 10 000 kuvaa sirkusmaailmasta näpsineen Niemisen blogi valottaa värikkäästi myös sirkustelun historiaa ja sirkusmuotoja. Maastamme tuskin löytyy ketään sirkuslaisten elämää yhtä tiiviisti kuvannutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti