keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Turun Tähti 2013 I osakilpailuilta koittaa perjantaina!

Ja niin on keväässä päästy siihen pisteeseen, että Turun Tähti 2013 osakilpailuilta koittaa ylihuomenna perjantaina 5.4.2013. Vaikka kyseessä onkin kilpailu, on koko projektissa aina korostunut lämminhenkisyys, kannustus ja esiintyjien arvostus. Me tiedämme, että kisassa on aina mukana eri tasoisia oman alansa osaajia ja pyrimme luomaan edellytykset sellaisiksi, että jokainen voi yltää omaan parhaaseen suoritukseensa. Monipuolisen esiintymikokemuksen kerääminen on ensisijaisen tärkeää jokaiselle, joka halajaa lavaviihteen maailmaan, erilaiset estradit ja yleisöt koulivat ja opettavat esiintyjää kerta kerralta.

Turun Tähti 2013 ensimmäisessä osakilpailussa yleisön ja tuomariston eteen nousee mm. taikureita, koiratanssiduo, nunchaku freestyle -taituri, musiikillinen artistilupaus, showtanssia sekä teatraalinen glamour-numero.

Tiukkaa tanssikoordinatiota Army-teemalla Turun Tähti 2010 -kisassa

Vaikka useat kisaajat ovatkin esiintymislavaan jo aiemmin tutustuneet viihteellä ollessaan (kilpailu käydään siis Night Club Marilynissä), käyvät monet kisaajat jo ennen perjantaita testailemassa esiintymislavaa ja mittailemassa askeliaan, kuivaharjoittelu on hyväksi. Perjantaina alkuillasta kaikki kilpailijat saapuvat vielä testaamaan omaa numeroaan, katsomaan ääntä & valoja dj:n kanssa ja samalla kilpailun juontaja, Turun Tähti -kisaa useasti aiemminkin houstannut median ja viihteen moniottelija Tony Hällfors tutustuu osallistujiin. Myös medialla on tällöin mahdollisuus käydä tekemässä haastatteluja ja osa tuomaristosta saapuu tällöin jo paikalle. Koko kilpailu viedään läpi kenraaliharjoituksena ja kun kello on 22:00, avautuvat ovet yleisölle.

Ennen kisan alkua osallistujat voivat viettää aikaa takahuoneessa lämmitellen ja toisiinsa tutustuen tai käydä happihyppelyllä, tässä kohtaa ehtii vielä myös noutaa unohtuneita esiintymisvaatteita tai rekvisiittaa (joka vuosi joku huomaa unohtaneensa osan tykötarpeistaan). Pitkämatkalaiset saattavat vielä piipahtaa majoituspaikassaan. Tony jatkaa juontonsa rakentamista kyselemällä kilpailijoilta enemmän tai vähemmän relevantteja asioita ja omalta osaltaan pitää yllä hyvää fiilistä.

Kilpailijoiden esiintymisjärjestys määräytyy arpomalla. Ainoastaan numerot, jotka logistisesti istuvat parhaiten kisan alkuun tai loppuun rekvisiitan tms. vuoksi, istutetaan paikoilleen näiden kriteereiden mukaan. Kilpailu viedään läpi yhdessä osassa, jokaisen numeron jälkeen juontaja haastattelee kilpailijaa lyhyesti, jotta myös yleisö saisi tietää esiintyjästä hieman enemmän.

Artisti Bella, yleisönsuosikki vm. 2011
Tässä kohtaa koittaa tuomaristotauko, jonka aikana tuomaristo keskustelee näkemästään ja kokemastaan. Tauon jälkeen kilpailijat ja yleisö saavat kuulla, mitä mihin tuomaristo on päätynyt nähtyään osakilpailun I kilpailunumerot.

Monialakilpailun tuomaroinnin luonteeseen kuuluu se, ettei numeroita verrata suoraan toisiinsa. Sen sijaan tuomariston on saatava aikaan yhtenäinen päätös siitä, ketkä esiintyjät/mitkä esiintyjäryhmät pääsevät osakilpailusta jatkamaan loppukilpailuun pe 26.4.2013. Mukaan nousee myös yleisönsuosikki, mikäli kyseessä on numero, joka ei jo kuulunut tuomariston valintoihin. Tuomaristo koostuu esiintyjien ja viihdemaailman parissa työkseen vuosia työskennelleistä ammattilaisista, useimmat tuomariston jäsenet ovat olleet mukana tekemässä Turun Tähti -kilpailua alusta saakka.

Päättipä tuomaristo miten tahansa, on jokainen kilpailuun osallistuja tässä kohtaa voittanut jotakin oleellista: itsensä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti