lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tähtiportti avautui perjantaina

Turun Tähti 2013 -mittelön ensimmäinen osakarsinta kisattiin myöhään perjantai-iltana Turussa. Kuusihenkisellä tuomaristolla oli vaikea työ päättää, montako numeroa nostetaan jatkoon. Jokainen esiintyjä toi lavalle mielenkiintoista seurattavaa ja jokaisesta huokui intohimo omaa lajia kohtaan.

Vierailevana tuomarina kuusihenkisessä ammattituomaristossa vaikutti drag artisti Miss Divet eli Marko Vainio, joka voitti Turun Tähti -kilpailun 2003. Kilpailun juontaja Tony Hällforsin haastattelussa Vainio kertoi, että ensi kertaa osallistuessaan (2002) hän oli vielä keskeneräinen esiintyjänä. Voitto ei vielä tuolloin ollut artistin ulottuvilla, mutta Vainio päätti niellä ylpeytensä, tehdä asian eteen lujasti töitä ja näyttää kyntensä seuraavassa Turun Tähti -kilpailussa. "Tältä lavalta tämä mun urani siis aikanaan alkoi", Vainio kertoi monisataapäiselle yleisölle. "Täällä on mahtavan rehellinen yleisö, tälle lavalle on aina yhtä hienoa nousta. Jokaisessa teissä kilpailijassa on tavattomasti rohkeutta, jokainen teistä kiipesi lavalle ja teki parhaansa."

Vuonna 2010 Viihdeohjelmien Suomenmestaruuden (kilpailu järjestetään perinteisesti Taikapäivillä) pokannut Divet tekee nykyään noin 150 keikkaa vuodessa.

Tuomariston päätöksellä perjantaina 26.4.2013 järjestettävään loppukilpailuun jatkavat energisen kolmiminuuttisen yleisölle  tarjonnut nunchaku freestyler Tatu Kalliomäki, viettelevä säiden haltijatar, burlesqueartisti Lilith Lace sekä taikuriduo Card Brothers (taikurit Max & Jerry). Card Brothers on sinänsä erikoinen parivaljakko, että kaksikosta Max on hallitseva Turun Tähti vuodelta 2011. Kilpailu ei kiellä aiempaa voittajaa osallistumasta uudelleen ja sitäpaitsi asetelma on nyt aivan uusi, kun lavalla nähdäänkin kaksi taikuria.

Toinen osakilpailu koittaa perjantaina 12.4.2013 ja sielllä luvassa on mm. drag-viiihdettä, rytmiseen kilpavoimisteluun pohjaava numero, showtanssia sekä musiikkia.

Nunchaku Freestyler Tatu Kalliomäki

Burlesqueartisti Lilith Lace

Card Brothers


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti