tiistai 9. lokakuuta 2012

Miksi Turun Tähti?

Suomi on laulu- ja bändikilpailujen luvattu maa. Maastamme löytyy kuitenkin mahtava määrä muutakin lavaviihteeksi sopivaa osaamista, jolle ei juurikaan ole tilaisuuksia päästä esille. Turun Tähti sai alkunsa, kun showmaailman metropoleissa työmatkoilla vierailleet kilpailun käynnistäjät näkivät erilaisia monialaisia kykykilpailuja - 1990-luvun lopun Suomessa sellaisia ei juuri koulujen jumppasaleja julkisemmissa paikoissa järjestetty.

Ensi kerran vuonna 1998 järjestetty Turun Tähti antaa amatööriesiintyjille mahdollisuuden päästä suuren yleisön eteen, kansainvälisen tason esiintymislavalle. Joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu on sittemmin antanut siivet monille häikäisevän lahjakkaille osaajille, jotka ovat etsineet erilaisia väyliä saada omaa osaamistaan yleisön ja median tietoisuuteen. Turun Tähti on todellinen varietee show!



Varietee (engl. variety show) yhdistää erilaisia taiteen ja viihteen muotoja esitellen yleisölle perinteisiä kabareenumeroita, mutta myös esimerkiksi akrobatiaa, taikuutta, klovneriaa, taistelulajeista muokattuja numeroita, koomikoiden esityksiä ja niin edelleen. Oheisessa kuvassa erään vuoden Turun Tähti -mittelössä hyvin menestynyt sirkustaiteilija Jenni Pylkkänen esittelee vanneosaamistaan. Nykyään Jenni on arvostettu sirkusammattilainen.

Parhaimmillaan kykykilpailu tarjoaakin yleisölle varieteetä esitellen samalla aiemmin mahdollisesti täysin tuntemattomien ja todella taitavien osaajien monipuolisia lavaviihdyttäjän kykyjä. Oletko itse täysi-ikäinen taikuri, tanssija, jonglööri, akrobaatti, klovni, imitaattori, stand-up osaaja, kahlekuningas, miekannielijä tai omaatko jonkin ennen näkemättömän kyvyn? Löydät Turun Tähti 2013 -ilmoittautumisohjeet etusivun välilehdeltä "Turun Tähti 2013 ilmoittautumisohjeet".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti