torstai 19. kesäkuuta 2014

Turkulaisen Niko Kostetin PYRO-elokuva ensi-iltaan Yhdysvalloissa

Näin keskikesän juhlan aikaan tuli on ajankohtainen sinänsä, että suomalaiskansalliset Juhannuskokot syttyvät eri puolilla maata. Ajankohtaista tuli on sinänsäkin, että nuori turkulainen elokuvaohjaaja Niko Kostet on saanut PYRO-leffansa valmiiksi.

Kostet katselee tänä Juhannuksena kokon liekkejä varmaankin uudella kunnioituksella, elokuvan teko vei hänet nimittäin niin pyromaanien kuin palokuntalaistenkin maailmaan. Atlantin takana palkitun Kostetin PYRO on sinänsäkin kuumaa kamaa, että se saa ensi-iltansa ensin Yhdysvalloissa, South Texas Underground Film (STUFF) -festivaaleilla ja vasta sitten elokuva näytetään Suomen Turussa marraskuussa (Ensi-ilta torstaina 13.11.2014 Turun VPK:n talolla).

Jokunen vuosi sitten nähtiin niin ikään turkulaisvoimin toteutettu, Turun palosta 1827 kertova musikaali Infernal Musical. Kostetin PYROn tapahtumat sijoittuvat turkulaiseen tulevaisuuteen, talousromahduksen jälkeiseen aikaan. Osittain maan alle, palavaan tunneliverkostoon sijoittuvan toimintaelokuvan liekehtivät kuvaukset on tehty pääsääntöisesti Turussa - tuttuja saattaa siis näyttelijöiden ja avustajien joukossa vilahdella!

Jo parisen vuotta sitten Turun Tähti -blogin postauksesta Unelmien Rakennuspalikoita saatoitte lukea  Kostetista siksi, että hän on mielestämme mainio esimerkki tyypistä, joka on uskaltanut seurata unelmiaan. Kuten huomaatte, Kostet on pitänyt sisäiset liekit roihuamassa. Kysyimme PYROn sytyttäjältä Juhannusviikolla, millaisia terveisiä hän lähettäisi viihteen maailmaan halajaville nuorille. "Viihdeala yhdistää hyödyn ja hauskanpidon. Siellä kova työ palkitaan, epäonnistumiset on vain väliaikaisia ja unelmat toteutuvat! Kannattaa nauttia matkasta ja oppia kaikesta kokemastaan."

Anna palaa:

PYROn viralliset nettisivut
Sukella PYROn liekkeihin Facebookissa täällä
Internet Movie Database IMDb

ja vielä:

PYROn Leffatraileri, olkaa hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti