tiistai 1. huhtikuuta 2014

Videoblogin kautta tähteyteen?

Harjoitusten kuvaamista videoille on perinteisesti käytetty suorituksen arvioinnin ja kehittämisen työkaluna niin urheilumaailmassa, viihteen parissa kuin vaikkapa ammattipuhujien keskuudessakin. Treenipäiväkirja lavaviihteen pariin halajavalle videoiden muodossa eli vaikkapa uusien temppujen/numeroiden kuvaaminen ja miksei kameran käydessä vaikkapa oman kehityksen ääneen arvioiminenkin voi tuoda harjoitteluun uutta ulottuvuutta. Videoita voi uskaltaa julkaistakin, oman leipälajin esittely vlogina ei ole lainkaan hassumpi ajatus. Harjoitusvälineestä video taipuu hienosti myös oman osaamisen esittelyyn ja tunnettuuden kasvattamiseen.

Oman osaamisen esille tuomisen keinot ja kanavat ovat nykyään monipuolisesti kenen tahansa esiintyjän ulottuvilla. Vaikkapa YouTuben videoiden kautta tähteyteen on ponnistanut monta artistia eri puolilla maailmaa. Usein nämä artistit ovat muusikoita (esim. Lily Allen), mutta hyvää videobloggausduunia on tehnyt myös vaikkapa komedienne Mamrie Hart, joka "You Deserve a Drink" -videoblogissan yhdistää edellisen ammattinsa baarimestarina komiikkaan. Mamriella on puoli miljoonaa seuraajaa. Mamrien parrasvaloihin nostaneen videobloginsa lisäksi hän tekee nykyään livekeikkaa, mainoksia, elokuvia jne.

Alkuun pääsee jo pelkällä älypuhelimella, josta löytyy HD-tason videovalmiudet sekä mielellään kaverilla, joka osaa kameraa käyttää. Kaveri, joka osaa käyttää kuvankäsittelyä, on myös kullanarvoinen.

Miten YouTube-tähdeksi voi päästä? Katso vinkit täältä.

Hyväntuulisuus ja spontanius uppoaa Niklaksen videolla
Vuonna 2013 Turun Tähti-kilpailuun osallistunut nuori taikuri Niklas Elers pelikortteineen on tuttu näky siellä, missä ihmiset kokoontuvat viettämään aikaa ja pitämään hauskaa. Lähitaikuudella ilahduttava ja hämmästyttävä Niklas on ottanut leipälajikseen close up -taikuuden eli lajin, jossa taikuri nopeudella, näppäryydellä ja tekniikalla hämmästyttää yleisöään nenän edessä tapahtuvilla tempuilla.

Tänä keväänä Niklas sijoittui hienosti Turun ammatti-instituutin AmisTALENTTI -kisassa kolmanneksi.

Niklas löytyy myös YouTubesta, kesäiselle videolle on tallentunut hienostai yleisön spontaaneita reaktioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti